Project Description

CHESHIRE BARN CONVERSION

MIDDLEWICH

We were approached by our client to design this barn conversion in Byley, Cheshire. It had been renovated by a private property developer and at the time of handover our client was keen to then create a home.

Our client was a business man with little time available, he was keen for RMD to design and manage the whole process. We designed a scheme that was impressive yet welcoming and homely, one that whilst having a contemporary edge still worked in harmony with its rural surrounding.

We suggested painting the woodwork throughout the property in a soft warm grey this was to replaced the existing harsh yellow oak and pine finishes throughout.

In the sitting room we also took out the storage cupboards and clad the whole TV wall with an air slate to add a contemporary yet natural feel. This not only unified the space but also created a stunning focal point that differed from a media wall.

In the master bedroom we used a stunning wood veneer wall covering which reflected beautiful soft teal and grey tones. A floor to ceiling fluted panel was installed behind the bed to create an impressive focal point.

In the kitchen and family room we used a dark navy / grey  wallcovering on the central TV wall to echo the kitchen colour. An inviting mix of linens, bronze, leather, soft woods and brass elements created a layered palette of colour and texture.